Oude geuze

 
 
 

Onze bieren

Oude Geuze Boon

Tijdloos intens
en verfrissend sinds 1975

Maak kennis met de originele Oude Geuze Boon, zoals we hem al sinds 1975 maken: heerlijk mals maar ook fris, fruitig en complex, met een intense afdronk. Het resultaat van een unieke assemblage van op eiken vaten gerijpte lambiek en een rustige hergisting op fles.

Oude Geuze Boon is ongetwijfeld een van de bekendste bieren van onze brouwerij. Deze traditionele, ongezoete en ongefilterde Oude Geuze maken we al sinds 1975. Het recept dateert uit de 19e eeuw en werd doorgegeven aan onze stichter Frank Boon door René de Vits, de geuzesteker die zijn ambacht aan Frank doorgaf.

Oude Geuze Boon is bijzonder geliefd om zijn malse smaak met zachte zuren. Zijn geheim? Alles begint bij lambiekbier – een bier van spontane gisting - dat wordt gebrouwen uit 60% mout en 40% tarwe en overjaarse hop. In ons koelschip wordt het blootgesteld aan de wilde gisten uit de omgevingslucht en vervolgens rijpt het voor 100% rijpt op eiken vaten.

Om tot de Oude Geuze Boon te komen, maken we een assemblage van lambiek die op 1, 2 en 3 jaar heeft gerijpt. Die wordt gebotteld en krijgt daarna maandenlang de tijd om op fles te hergisten en te rijpen. Zo ontstaan extra complexe smaken, met een rijke sprankeling die bij het uitschenken een mooie schuimkraag mogelijk maakt. Het is ook dankzij de hergisting op fles dat de lambiek-assemblage een ‘Oude Geuze’ wordt.

Vintage

De jaartallen op het halsetiket verwijzen naar het brouwseizoen (vintage) waarin de lambiek gebrouwen werd die het meest aanwezig is in de assemblage van een fles Oude Geuze Boon. Dat brouwseizoen vindt plaats wanneer het kouder wordt, tussen oktober en april, en beslaat dus 2 verschillende jaren.

Smaak

Oude Geuze Boon smaakt lekker mals, dankzij zijn typisch zachte en ronde textuur. Je ontdekt een zeer frisse, meer fruitige dan kruidige neus, en toetsen van citrus (meer bepaald pompelmoes), abrikoos en eik. Verder geniet je volop van zijn complexe, evenwichtige karakter met toetsen van hout, vanille en nootjes. De afdronk is lang, droog en intens.

“Oude Geuze” is een door de E.U. beschermde benaming, die de authenticiteit van dit bier garandeert. Je herkent dit ook aan het geel-blauwe logo op het etiket van de fles.  

Donker bewaren op keldertemperatuur.
Schenken aan 12°C in het traditionele Geuze Boon-glas.
7% ABV
Flessen : 25cl, 37,5cl, 75cl

Hallo daar!

Ben jij al 18 jaar of ouder?

We zien je graag terug als je 18 jaar bent.