Boon Oude Geuze VAT 31 bekroond tot ‘beste geuze ter wereld’

Donderdag 9 september 2021 — Vandaag raakte bekend dat de Boon Oude Geuze VAT 31 op de World Beer Awards 2021 werd verkozen tot ‘beste geuze ter wereld’. “Dat is voor iedereen van onze brouwerij een enorme opsteker, want er kruipt heel wat tijd in het maken van dit soort bieren. Voor deze Oude Geuze Boon VAT 31 was dat 5,5 jaar: brouwen, vier en een half jaar rijping op eiken foeder en tot slot nog eens een goed jaar rijping op fles”, legt Karel Boon uit. “Dan hebben we het nog niet over het werk dat we dagelijks doen om de ideale grondstoffen te selecteren en de continue kwaliteitszorg.”

In totaal won Boon dit jaar vijf WBA-medailles, één wereldtitel en maar liefst 4 zilveren medailles. In de categorie ‘Lambic’ pakte de Faro Boon het zilver, net als de Geuze Boon Mariage Parfait en de Oude Geuze Boon Black Label 6 in de categorie ‘Geuze’ en de Framboise Boon in de categorie ‘Framboise’.

Derde wereldtitel in amper 4 jaar tijd

Het is niet de eerste keer dat brouwerij Boon een wereldtitel binnenhaalt. De geuzes van de Lembeekse lambiekbrouwer blijken een vaste waarde te zijn op het podium van de World Beer Awards, want in 2018 werd de Boon Oude Geuze VAT 108 uitgeroepen tot ‘beste geuze ter wereld’ en een jaar later was het de beurt aan de klassieke Boon Oude Geuze.

Hallo daar!

Ben jij al 18 jaar of ouder?

We zien je graag terug als je 18 jaar bent.